Дата: 29.01.2012 12:35
Логичен ход от страна на Виваком. Но така като гледам как ще черпи минутите си е пълно дърво. Мтел го махнаха това за С&T и въобще не са го въвеждали за Селект, тия тепърва въвеждат. Поредното доказателство, че предлагат все по-лоши оферти за клиентите си.
Редактирано от asenna5 на 2012-01-29 12:35:54.

Дата: 29.01.2012 12:45
Тия 1800 мин. не всеки ще може да ги използва пълноценно. Отговор на М и Г едва ли е нужен. Минутите при Актив и Юнивърс са същите, може би само ще ги увеличат.И вместо тия 1800 минути, защо не увеличиха националните, щеше да избие рибата тоя план. Но в това положение, не е нищо особено. Единствено е добър за хората, на които вивакомските номера преобладават.
Редактирано от viktor0000 на 2012-01-29 12:45:43.

Дата: 29.01.2012 12:49
Ще се черпи първо от минутите към ВСИЧКИ. Поне при така поднесената информация. Никъде не виждам "ДРУГИ" мрежи.
Тема: Re: VIVACOM MegaCall дава много минути за разговори в страната и чужби [Re: asenna5]
Автор: Bio
Дата: 29.01.2012 12:55
И аз не смятам, че са кой знае какво. Да, някакъв напредък е, но не слагат другите оператори в джоба си...
Дата: 29.01.2012 12:55
И аз не смятам, че са кой знае какво. Да, някакъв напредък е, но не слагат другите оператори в джоба си...

Дата: 29.01.2012 12:56
Ще се черпи първо от минутите към ВСИЧКИ. Поне при така поднесената информация. Никъде не виждам "ДРУГИ" мрежи.
Ако е така,ще са пълно дърво!
Тема: Re: VIVACOM MegaCall дава много минути за разговори в страната и чужби [Re: asenna5]
Автор: Navo
Дата: 29.01.2012 13:05
Пак ловим маймуни с трици!

Дата: 29.01.2012 13:05
Пак ловим маймуни с трици!

Дата: 29.01.2012 13:12
Точно така ще е, описано е много добре в новината - Първо се черпи от минутите към ВСИЧКИ оператори, включително и Виваком и след като се изчерпят, вместо да плащаш като звъниш към Вива започва да ти тегли от 1800-те вкл. минути към тях. То това е и единствената разлика с Мтел Active, че като свършиш националните минути поне не плащаш в мрежата на собствения си оператор - единствено това е +, иначе са еднакви с Activе, което ни говори, че Мтел няма с абсолютно нищо да отговори на офертата на Виваком. Глобулските Universe са малко по-зле, та може би те да ги коригират и да станат като при Мтел и Виваком.......Скоро не виждам как Мтел и Глобул ще намалят още цените след като нямат конкуренция особена, а може би са се договорили и трите....

Дата: 29.01.2012 13:35
Плана MegaCall XL е абсолютно безсмислен. Аз се скъсвам да говоря и все около 1200 минути (изходящи) ми се движи потреблението на 2 телефона (Мтел + Вива) като:
сметка около 41 лв/мес - М-тел - имам 1000 мин до Мтел + 100 до други оператори, ползвам не повече от 600 към Мтел и всичките към други
сметка около 42 лв/мес - Виваком УниКол М - ползвам не повече от 300 минути общо вива мобил/фикс + всичките към други оператори, и то защото родата са на Виваком при налични 675 + 75 към други оператори
Общо сметка около 83 лева ама имам и неограничен нет към Мтел-ския и това потребление е супер максималното, което съм правил, обикновено е по-малко.
Значи ако взема МегаКол за 100 кинта, трябва да добавя и нет 15-20 лв, станаха 115-120 лв!!! Каква ми е файдата изобщо след като тези 1800 минути няма как да ги изговоря.
Тоя план е абсурден. Ако беше 80 да си добавиш нет до 100 иди дойди ама пак е скъпо, т.е. мотива да предплатиш толкова пари без право и възможност да си смениш плана с по-нисък просто е безумие.
---

Дата: 29.01.2012 13:42
Много точно казано - плана от 100 лв. е абсолютно безсмислен и не виждам кой ще може да оплозотвори максимално тези 100 лв ако си го вземе...
Как ще коментирате обаче факта че Вива направиха плановете си с минути към всички почти 1:1 с тези на Мтел??? Как Мтел в това положение ще си мръдне пръста да подобри своите.... сещате се че няма да го направи....Глобул пък останаха най назад като цени с техния Univerce..Може би да коригират малко за да изравнят с другите но на дали повече.......

Дата: 29.01.2012 13:43
Отговорът според мен от страна на М-тел ще бъде да запазят броя на нац. минути както са сега в промоционален вариант.
Ако е така наистина с черпенето на минутите, то тоя план е от типа "Дай да пуснем нещо, че от лятото не сме пускали". Повтарят глупостта, както беше при Surf and talk...

Дата: 29.01.2012 13:45
Не! По скоро - "дай да пуснем нещо та поне да се изравним с Мтел" - ето това е!

Дата: 29.01.2012 13:46
Да ги вземат тея 250 национални минути от този MegaCall M (19.80лв) и да ги сложат към Net&Call Max (29.80лв), като се запазят условията на Net&Call за изчерпването на минути към други и вивакомски номера. Тогава вече можем да говорим за конкурентна оферта. Това в момента за нищо не става, никой няма да предпочете да си сменя оператора заради преференцията да говори безплатно във виваком след изчерпването на минутите.

Дата: 29.01.2012 13:48
И аз видях, че наистина е така с черпенето на минутите. Това означава, че този план е по-лош и от Актив. Не искам да съм адвокат на Мтел, но при Актив има и Любим номер, безплатни смс-и и ммс-и. Също и 0,10/МБ
Редактирано от viktor0000 на 2012-01-29 13:49:16.

Дата: 29.01.2012 13:50
Те не разчитат, че някой заради тези планове ще тръгне да си смени оператора, ами сегашните им абонати да не вземат да минат на МТел Active! Затова го пуснаха почти същия с малкия бонус, че след изчерпването не плащаш като говориш към самия Виваком!

Дата: 29.01.2012 13:53
Явно целта е била само да догонят Мтел като оферти не да ги конкурират. Даже само и единствено тоя 19.80 = 250 минути им е леко конкурентен (50 мин повече), всичко друго от МегаКол е бля.
---
Редактирано от блeкб(Ъ)ри на 2012-01-29 13:57:00.

Дата: 29.01.2012 14:00
Да, така е. Според мен можеха да измислят по-атрактивен бонус. Ясно е, че не могат да си позволят много по-добра оферта от Active на М-тел по отношение национални минути, просто защото абонатите на М-тел са повече и по-голяма част от тези минути ще бъдат в собствената им мрежа, т.е. по-висока печалба. Но пък Виваком можеха да направят някаква екстра, например тези минути да са валидни освен за Зона 1 и за мобилни телефони в ЕС. Или пък да бяха сложили яко интернет към тези минути.... Тогава много хора щяха да изберат точно тези тарифи. Явно няма желание за конкуренция на този пазар.
Редактирано от SwollenMembers на 2012-01-29 14:02:17.

Дата: 29.01.2012 14:14
При положение че тарифирането между операторите само след 5 месеца става 3 стотинки, можеха да дадат 1000 минути към всички за 30 лева, скръндзи....

Дата: 29.01.2012 14:16
Явно няма желание за конкуренция на този пазар.
По скоро явно има договорки за да няма конкуренция, или могат да си позволят единствено да дадат поне това което Мтел предлага за да не избяга някой заради Aктива.

Дата: 29.01.2012 14:25
... или могат да си позволят единствено да дадат поне това което Мтел предлага за да не избяга някой заради Aктива.
Лошото е, че операторът с най-малък пазарен дял (при мобилните абонати) копира стратегията на този с най-голям пазарен дял - няма как това да проработи. При М-тел Актив плановете са злата мина за компанията, просто някак как една огромна част от тези национални минути да не бъдат изговорени в собствената им мрежа, те реално могат да си позволят да предложат много по-ниски цени, като пак ще са на печалба. При Виваком този подход няма как да сработи, те трябва да предложат нещо по-атрактивно и по-доходоносно (да не забравяме, че работят на тотална загуба) ...не могат да си позволят повече минути - ок, да сложат интернет (в крайна сметка нали заради това подобриха толкова 3G мрежата), смс, ммс ... да измислят нови услуги, които останалите оператори не предлагат .... Просто за компания, която е на минус, демонстрират невероятно спокойствие. Подобни корекции на плановете с цел изравняване с останалите, могат да си позволят Globul например, но не и оператор, който се бори за пазарен дял
Редактирано от SwollenMembers на 2012-01-29 14:26:10.
Тема: Re: VIVACOM MegaCall дава много минути за разговори в страната и чужби [Re: Bечния]
Автор: stanislavch
Дата: 29.01.2012 14:26
Да ще стане 3ст. , но в момента е 13
. Няма как по-добро към момента! Оптималният план според мен е 500мин. към всички и зона 1 - 20лв. и 600мин. към всички - 25лв. , ама това към Април- Май
Дата: 29.01.2012 14:26
Да ще стане 3ст. , но в момента е 13